Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

O Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου μηνύει......το υπουργείο Δικαιοσύνης!

O Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου μηνύει... ...το υπουργείο Δικαιοσύνης!

Με σκληρή ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι «εξαπάτησε το ΣτΕ» σχετικά με το θέμα της ίδρυς Εφετείου στο Αγρίνιο και κάνει γνωστό ότι για πρώτη φορά δικηφορικός σύλλογος μηνύει το Υπ. Δικαιοσύνης!
Αναφέρει συγκεκριμένα ότι "και με δικαστικές ενέργειες κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των
δικηγόρων του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής στην επιχειρούμενη ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο και όχι στην Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου δια του προέδρου του, Κώστα Ράπτη καταμήνυσε στον αρμόδιο εισαγγελέα κορυφαίους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης για εξαπάτηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικά με τους διαθέσιμους κτηριακούς χώρους στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου.
Κι αυτό διότι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης με έγγραφό τους στο ΣτΕ διαβεβαίωσαν το Ανώτατο Δικαστήριο που επεξεργαζόταν το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα ότι το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου έχει, δήθεν, κτισθεί με προδιαγραφές Εφετείου και υπάρχει υπερεπάρκεια χώρων και ως εκ τούτου δεν απαιτείται δαπάνη και δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.
Κάτι που είναι απόλυτα ανακριβές γιατί στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου με δυσκολία καλύπτονται οι ανάγκες στέγασης του Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Αγρινίου στο υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο.Μάλιστα οι παραπάνω ισχυρισμοί του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου αποδεικνύονται από την κατασκευαστική μελέτη του Δικαστικού Μεγάρου, από τα τοπογραφικά διαγράμματα των κατόψεων του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου αλλά και από μια απλή επίσκεψη του οιουδήποτε.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Κώστα Ράπτη: «Η υποβολή μηνύσεως αποτελεί μέσον αναγκαίας ανάσχεσης της πρόθεσης του Υπουργού Δικαιοσύνης να ιδρύσει Εφετείο, με το «έτσι θέλω» στο Αγρίνιο ατεκμηρίωτα, αβασάνιστα και με ψευδή στοιχεία.Εδώ και ένα χρόνο οι εκατό και πλέον δικηγόροι του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου αλλά και το σύνολο των φορέων της περιοχής βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για ανατροπή αυτής της απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης που εκπορεύεται από μικροκομματικά και μόνο συμφέρονται και οφέλη".------------------------------------------
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)
# posted by press.gr@hotmail.com @ 4:25:00 μμ 3 comments

Δεν υπάρχουν σχόλια: