Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Φοροεισπρακτικά μέτρα - Κατάσταση Δικαιοσύνης - Ωράριο

http://www.dsa.gr/index.phtml?url=news&categ=Νέα-Ανακοινώσεις&id=26336567&search=&searchkeywords=

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Φοροεισπρακτικά μέτρα - Κατάσταση Δικαιοσύνης - Ωράριο
Καταχωρήθηκε: 28-08-2008

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνήλθε σήμερα 28.8.2008 στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Προέδρου του ΔΣΑ κ. Δημήτρη Παξινού, αποφάσισε:

1. ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Να εκφράσει την πλήρη απαρέσκειά της και αγανάκτηση για την επιβολή του κεφαλικού φόρου. Τέτοιου είδους ρυθμίσεις, σε μια εποχή που οργιάζει και ασυδοτεί η φοροδιαφυγή των μεγάλων επιχειρήσεων και κεφαλαίων, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες που διαπνέουν ένα κράτος δικαίου. Γνωρίζουν πολύ καλά τους φοροδιαφεύγοντες, τους οποίους καλύπτουν ακόμη και με σκανδαλώδεις νομοθετικές ρυθμίσεις, μεταθέτοντας και επιρρίπτοντας την ευθύνη στους μικρομεσαίους.Καλούμε την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της μονομερούς και επιβλαβούς συμπεριφοράς της σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων σκληρά εργαζόμενων, οι οποίοι οδηγούνται στην εξαθλίωση και να ανακαλέσει αυτά τα προκλητικά άδικα μέτρα., που ουσιαστικά οδηγούν σε πλήρη κάλυψη των γνωστών αγνώστων που ασύδοτα δρούν και φοροδιαφεύγουν με τις ευλογίες του κράτους.

2. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Ενόψει της νέας δικαστικής χρονιάς, διαπιστώνει την επιδείνωση των προβλημάτων στον χώρο της Δικαιοσύνης σε υλικοτεχνική υποδομή, σε έλλειψη προσωπικού, σε θέματα επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης μετά τις πρόσφατες τροπολογίες του κ. Υπουργού, σε βαθμό αρνησιδικίας.Καλούμε για μία ακόμη φορά τον κ. Υπουργό να εγκύψει στα σοβαρά προβλήματα που αφορούν στην ποσότητα και ποιότητα των δικαστικών αποφάσεων καθώς και σε θέματα ενίσχυσης του ανεξάρτητου δικαστικού φρονήματος για το καλό της Δικαιοσύνης, κατά τρόπο ωφέλιμο και χρήσιμο για την ελληνική κοινωνία.

3. ΩΡΑΡΙΟ
Εμμένει στην απόφαση της Ολομέλειας για το ωράριο, που αποτελεί μια πολιτισμική κατάκτηση, θεωρεί δε ότι, η δήλωση του κ. Υπουργού για επέκταση του ωραρίου είναι αποπροσανατολιστική απο την ουσία των προβλημάτων και ουδεμία λύση θα προσφέρει, όπως όλοι γνωρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: